dimarts, 26 de febrer del 2013

polseres i collarets

POLSERES I COLLARETS




138. POLSERES AMB BOLETES DE VIDRE

Necessitareu fil de silicona i boletes de vidre. Aquests materials ja són especials per fer polseres, i els podeu trobar a merceries i a botigues de manualitats. Talleu un tros de fil de silicona de la mida del canell del nen, deixant-lo uns 6 cm més llarg per després poder fer bé el nus.
Disposeu les boletes de vidre al centre de la taula. Podeu agafar una ouera de cartró i repartir cada color en un forat.
Per començar, es fa un nus en un dels extrems del fil (a uns 3 cm de la punta) per tal que no s’escapin les boletes. Seguidament, els nens van agafant boletes dels colors que ells vulguin i les van enfilant al fil per l’extrem obert. Quan ja tota la polsera està plena (només falten uns 3 cm per arribar a la punta) fem un nus per tancar l’extrem obert. A continuació posem la polsera al voltant del canell, lliguem els dos extrems, i tallem les puntes que sobren..
MATERIAL: fil de silicona, boletes de vidres de diferents colors (especials per fer polseres), tisores, una ouera (per posar les boletes).

139. POLSERES I COLLARETS AMB BOLETES DE FUSTA

Es fa igual que el taller anterior, però en comptes de fil de silicona fem servir goma elàstica negra, i en comptes de boletes de vidre, es fan servir boletes de fusta (especials per fer polseres) que són més grans i que les fan de diferents formes (esfèrica, ovalada, quadrada). Mireu que el gruix de la goma sigui adequat per al forat de les boletes.
Si voleu fer un collaret, normalment no s’omple completament de boletes, sinó que tant sols es posen 7 boletes de fusta de formes variades al centre del collaret, es fa un nus a cada cantó de les boletes, i després es lliga al voltant del coll.
MATERIAL: goma elàstica prima de color negre, boletes de fusta de diferents formes i colors, tisores.

140. COLLARETS DE PASTA DE SOPA

Ens cal pasta de sopa menuda i que tingui forat (p.ex. “estrellitas”). Posem la paella sobre els fogons i hi tirem la pasta per tal de que es torri (aneu movent la paella contínuament perquè es torri uniformement). Amb nens petits aquesta feina l’heu de fer els monitors. Després poseu la pasta, ja torrada, en un plat, i doneu a cada nen un tros de fil de pescar (o cordill prim de cànem). Han d’anar enfilant la pasta amb el fil. Cal fer un nus en un extrem del fil, perquè la pasta no caigui quan l’anem introduint per l’altre extrem. Quan haguem introduït tantes “estrellitas” que al ajuntar els dos extrems cobreixin el contorn del
cap, farem un nus ajuntant els dos extrems.
MATERIAL: (uns fogons), una paella, un plat, pasta de sopa menuda i amb forat –p.ex. “estrellitas”–, fil de pescar o cordill prim de cànem.

141. COLLARET DE MACARRONS

S’agafen uns quants macarrons i es van pintant un a un amb Plastidecors o ceres. Després s’enfilen dins un tros de cordill de cànem, i finalment es lliguen els dos extrems del collaret. Mireu de fer el collar prou ample per poder-hi passar el cap.
MATERIAL: macarrons, ceres o Plastidecors, cordill prim de cànem, tisores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada